Situació

L'escola es troba situada a la ciutat de Berga, capital del Berguedà, que té un terme municipal d'una extensió de 22,5 Km2 i poc més de 16.400 habitants. Està situada al bell mig de la comarca i n'esdevé el punt de confluència econòmica, social i de comunicacions.

La ciutat s'estén al peu de la serra de Queralt i de cara a la vall del Llobregat.
 
“La muntanya de Queralt és, senzillament, meravellosa. Ho és la seva presència. Un massís esquerp tancant les terres baixes i fent de capçalera a la ciutat de Berga damunt la qual s'alça gairebé verticalment, abrupte i amable, com un poema de pedra i de verdor.”
“El panorama que s'ofereix des de Queralt és fascinant, captivador per la seva bellesa i la seva varietat. A desgrat de la seva amplitud, no ofereix aquelles llunyanies excessives que desdibuixen i barregen les coses. Tot sembla proper, a l'abast de la mirada. Sense secrets, sense mistificacions.'” (Mn. Josep Armengou 'El Santuari de Queralt' Ed. Montblanc-Granollers 1971).

Un altre dels elements identificadors de la zona és la Patum, festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO l’any 2005. La Patum és una representació sacro-històrico-popular nascuda i derivada de les antigues representacions de teatre medieval, per bé que aglutinant, reinterpretant i reconduint celebracions paganes, que se celebra anualment a la ciutat de Berga durant la setmana de Corpus.

   És una festa que s’ha de veure i viure. No són només les comparses, sinó una amalgama que engloba els carrers i places de la vila, la gent que hi assisteix, unes dates concretes, una tradició actualitzada… I és també un conjunt de sentiments que la festa com a tal desperta: misteri, passió, goig, èxtasi…

Google Maps
També et pot interessar...